top of page

Σπάμε τη σιωπή - δίνουμε θάρρος στις γυναίκες που παλεύουν με την Ενδομητρίωση. 

Let's talk about it

Worldwide EndoMarch 

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη κινητοποιούνται για να στηρίξουν το Παγκόσμιο Κίνημα Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση Worldwide EndoMarch.  

 

Ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος διεθνώς στην ενημέρωση και διαφώτιση για την Ενδομητρίωση, μια πάθηση που επηρεάζει δυσάρεστα την καθημερινότητα εκατομμυρίων γυναικών παγκοσμίως, ενώ το χρώμα που ταυτίστηκε με την εκστρατεία είναι το κίτρινο. 

 

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αναλαμβάνουν δράση και πραγματοποιούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, πορείες και αγώνες δρόμου, ενημερωτικές διαλέξεις, ομιλίες και συζητήσεις, ώστε να αναδειχθεί η διάσταση της γυναικολογικής αυτής πάθησης.

Πως Ξεκίνησε 

Ιδρυτής του Παγκόσμιου Κινήματος EndoMarch που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, είναι ο Δρ. Camran Nezhat MD, FACOG, FACS - Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας με εξειδίκευση στην Ελάχιστα Επεμβατική και Ρομποτική Χειρουργική και Επικεφαλής του Κέντρου Camran Nezhat Institute στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ.  

 

Δημιούργησε το EndoMarch το 2014, ώστε να βοηθηθούν εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες πάσχουν από Ενδομητρίωση. Παράλληλα τέθηκε και ο στόχος της ενημέρωσης και της διάδοσης στοχευμένων μηνυμάτων στον ευρύτερο πληθυσμό κάθε χώρας, σχετικά με την Ενδομητρίωση, που αποτελεί μια από τις συχνότερες γυναικολογικές παθήσεις. 

EndoMarch Cyprus

Η Κύπρος ανταποκρίθηκε θετικά από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα του Worldwide EndoMarch και όλα αυτά τα χρόνια αναλαμβάνει δράση μαζί με όλες τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κίνημα, το οποίο προωθεί πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη τεχνολογιών διάγνωσης και ποιοτικής ιατρικής, για την αντιμετώπιση της Ενδομητρίωσης, από την οποία υποφέρουν 

σωματικά και ψυχολογικά γυναίκες στην εφηβική, αναπαραγωγική και ώριμη ηλικία. 

Πρόεδρος EndoMarch Cyprus 

Επικεφαλής της Εκστρατείας στη χώρα μας, είναι ο Δρ. Ανδρέας Σταυρούλης Μαιευτήρας Γυναικολόγος και Ιδρυτής του Endometriosis & Fertility Center του American Medical Center, ο οποίος ορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό - Worldwide EndoMarch, ως Πρόεδρος της Εκστρατείας EndoMarch Cyprus. 

 

Ο Δρ. Σταυρούλης εργάστηκε στο UCLH Endometriosis Centre στο Λονδίνο, ένα από τα κορυφαία Κέντρα Ενδομητρίωσης της Μ. Βρετανίας και έχει βραβευθεί στην ανεπτυγμένη λαπαροσκοπική γυναικολογική επέμβαση, στη διαχείριση της ενδομητρίωσης, καθώς και στην αναπαραγωγική ιατρική και στη θεραπεία της στειρότητας. 

 

Ο Δρ. Σταυρούλης περιγράφει την ενδομητρίωση ως μια απρόβλεπτη και πολυσύνθετη γυναικολογική ασθένεια που προσβάλλει γυναίκες όλων των ηλικιών και πιο συχνά γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, προκαλώντας πόνο και υπογονιμότητα. 

 

Στο Κέντρο Ενδομητρίωσης που δημιούργησε στο AMC διενεργεί με την ομάδα του εξειδικευμένες και πολύπλοκες επεμβάσεις σε περιστατικά ενδομητρίωσης.

Τι είναι η Ενδομητρίωση 

Ενδομητρίωση ορίζεται η παρουσία ιστού που μοιάζει με το ενδομήτριο εκτός της μήτρας. Η Ενδομητρίωση προκαλεί μια χρόνια φλεγμονή, η οποία καταλήγει σε πόνο και συμφύσεις. Οι συμφύσεις αναπτύσσονται όταν ουλώδης ιστός ενώνει διαφορετικές δομές ή όργανα μαζί, π.χ. το έντερο και τη μήτρα ή το έντερο και τη σάλπιγγα ή τη σάλπιγγα και την ωοθήκη.  

 

Η δραστηριότητα και τα συμπτώματα της Ενδομητρίωσης ποικίλλουν κατά τη διάρκεια του κύκλου, λόγω του ότι τα επίπεδα των ορμονών μεταβάλλονται. Μάλιστα κάποιες γυναίκες δεν έχουν καθόλου συμπτώματα ή νομίζουν ότι τα συμπτώματά τους αυτά είναι ο συνήθης πόνος της περιόδου. 

 

Τα κλασικά συμπτώματα της ενδομητρίωσης είναι: Πόνος με την περίοδο, Μη κυκλικός πόνος στην πύελο, δηλαδή πόνος όταν μια γυναίκα δεν έχει περίοδο, Πόνος με τη σεξουαλική επαφή, Υπογονιμότητα, Κούραση, Κυκλικός πόνος στα έντερα με πρήξιμο, διάρροια ή δυσκοιλιότητα, Επίπονη ή δύσκολη αφόδευση, Πόνος στην ούρηση, Παρουσία αίματος στα ούρα, Κυκλική αιμορραγία από το έντερο, Κυκλικός πόνος στον ώμο. 

Δράσεις εκστρατείας  

Τις Δράσεις της Εκστρατείας αναλαμβάνει η Avaton- PR, DIGITAL & CREATIVE Agency, η οποία βραβεύτηκε στα Healthcare Business Awards για την επιτυχημένη και αποτελεσματική προώθηση των μηνυμάτων της καμπάνιας Endomarch. 

 

Στη διάρκεια της Εκστρατείας, πραγματοποιούνται διάφορες ενέργειες επικοινωνίας, προβολής και δημοσίων σχέσεων: 

 

∙Εκδηλώσεις διαφώτισης του κοινού 

∙Διαλέξεις & Συζητήσεις 

∙Μαραθώνιος Δρόμος και Πορείες  

∙Ενημερωτικά δελτία τύπου και ρεπορτάζ σε έντυπα και online media 

∙Τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις 

∙Διαφωτιστικά spots σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα 

∙Banners σε επιλεγμένα σημεία για ενημέρωση των πολιτών 

∙Στοχευμένη online campaign στα Social Media 

Facts

bottom of page